Albert Stalin Tancinco Garrido

Defensa els teus drets.

Filipí, esperantista i activista juvenil.

Fill de Valenzuela, una ciutat al nord de la capital filipina, Manila, es va graduar en geografia per la Universitat de Filipines-Diliman. Parla el tagàlog i l'anglès amb fluïdesa, ha après japonès, coreà i ara espanyol. Ha treballat breument en empreses d'educació internacional, i des del 2021 viu a Madrid, on col·labora en l'ensenyament d'anglès a estudiants de secundària. Militant d'esquerres, va ser estudiant i activista pels drets civils durant els seus anys universitaris.

Va aprendre esperanto de forma autodidàctica quan tenia 15 anys - l'any 2013 - i més tard va fundar la Joventut Esperanto de Filipines (FEJ), de la qual ara és president. Va ser escollit el 2020 com a membre de la junta de TEJO i l'any següent com a vicepresident primer, que ara dirigeix la secció 'Landa kaj Faka Agado, Scienco, Edukado, kaj Universitata Agado'.

En els seus 8 anys d'activitat al moviment internacional esperantista, s'ha centrat específicament en la globalització i en la representació de moviments i activistes fora d'Europa. També té un interès especial per Catalunya i la llengua catalana, sobre la situació de la política lingüística de la qual va escriure una petita recerca el 2017.

En el seu temps lliure li agrada veure sèries de televisió, menjar i viatjar.

Tornar al llistat de ponents