Carme Junyent i Figueras

Hi ha dones que estan d’acord amb mi, però que no s’atreveixen a dir-ho; hem creat un estat policial.

Lingüista, africanista i feminista.

Professora de lingüística a la Universitat de Barcelona. És una apassionada i defensora de les llengües minoritzades i amenaçades.

Ha publicat diverses obres i publicacions sobre temes de sociolingüística: Les llengües del món. Ecolingüística , Vida i mort de les llengües o Contra la planificació, El català: mirades al futur, Les llengües a Catalunya, Visibilitzar o marcar. Repensar el gènere en la llengua catalana, Què hem de fer amb les llengües dels alumnes a l’escola? Un estudi de representacions lingüístiques a l’Anoia , Escoles a la frontera i El futur del català depèn de tu.

Filla de l’Anoia, va ampliar els seus estudis a les universitats alemanyes de Marburg i Colònia i a la Universitat de Califòrnia. Membre fundadora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA), associació que promou la recerca, el coneixement i la defensa de les llengües en perill d’extinció ha col·laborat en l’elaboració de diversos materials didàctics.

Una dona que no et deixa indiferent, ni com a lingüista ni com dona. Compromesa amb les llengües, ha col·laborat en diverses ocasions amb el món esperantista. Al llarg de la seva carrera ha guanyat diversos premis i reconeixements (premi Sant Jordi de Masquefa (2015), el premi Joan Coromines de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i la Creu de Sant Jordi(2019).

Acaba de publicar Som dones, som moltes, som lingüistes i diem prou.

Tornar al llistat de ponents