Cristian Ruiz Altaba

Biòleg, treballa en recerca, conservació i difusió de la diversitat biològica i cultural.

Nascut a Mèxic al 1961, va estudiar a la Universitat de Barcelona, on es llicencià en Biologia i obtingué el grau sota la direcció del Professor Ramon Margalef. Després va marxar sis anys als Estats Units, on va cursar el doctorat a la Universitat de Pennsylvania en ecologia i evolució, dirigit pel Dr. George Davis de l'Acadèmia de Ciències naturals de Filadèlfia.

Al 1991 tornà als Països Catalans i treballa durant deu anys com a investigador de l'IMEDEA, centre mixt del CSIC i la Universitat de les Illes Balears. Des d'aleshores , ha compaginat la feina a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears amb tasques al Grup de recerca en Evolució i Cognició humana, tant de recerca com de docència (Antropologia física, Etologia humana, Bioètica).

Actualment és cap del Servei d'Agents de Medi Ambient. Ha publicat diversos llibres i un centenar llarg d'articles científics. També ha estat actiu en la divulgació científica, participant en diferents projectes com la Història natural dels Països Catalans o programes de natura a TV3; està posant en marxa una iniciativa d'ecoturisme que combina el descobriment de la realitat natural i cultural amb la participació activa en projectes de recerca i conservació del medi natural.

És un apassionat de la diversitat lingüística, com també de la seva història i relació amb la diversitat biològica.

Tornar al llistat de ponents