Invitació

El Congrés Català d’Esperanto és l’esdeveniment cabdal de l’esperantisme català que té lloc cada dos anys però que ja en fa quasi cinc que ens manca, degut a la pandèmia que va frustrar l’edició prevista a Lluc, a l’illa de Mallorca.

Enguany i amb moltes ganes, celebrarem la tant esperada trobada a la ciutat de Castelldefels durant el cap de setmana de la Pasqua de Pentecosta, del 3 al 6 de juny, dates que instituirem per als futurs congressos.

El tema central escollit, BioDIVERSITAT lingüística, s’escau en una època i un racó de món especialment sensible a les amenaces a aquestes diversitats que, en definitiva, han modelat el que som i configuren el que esdevindrem.

Aquest congrés serà extraordinari en molts sentits. Per la llarga espera, per l’època en que es farà, perquè es farà a la ciutat de l’enyorat Ramon Fernàndez Jurado i perquè l’elenc de ponents serà difícil de superar.

No és habitual reunir en un mateix programa dos membres de l’Acadèmia de la Llengua, un de la de l’Esperanto i l’altre de la catalana, ni més ni menys que el propi president! Afegiu-hi les personalitats més rellevants en sociolingüística i ecologia del panorama català i esperantista i amaniu-ho amb els autors que han deixat empremta i veureu que no us ho podeu perdre.

Participeu-hi i gaudiu d’un ambient únic! Us esperem a Castelldefels,

Òscar Puig i Cánovas
President
Associació Catalana d’Esperanto