Joan Casals i Missio

Actualment es tendeix a parlar de ‘sistema alimentari’ enlloc d’agricultura i ciutat o de producció i consum.

És enginyer tècnic agrícola especialitzat en hortofructicultura i jardineria (EEABB, Universitat Politècnica de Catalunya, 2006), màster en sistemes agrícoles periurbans (Universitat Politècnica de Catalunya, 2009) i doctor del programa d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia (Universitat Politècnica de Catalunya, 2012). Actualment és director i investigador a la Fundació Miquel Agustí i professor associat de la UPC. Ha treballat principalment en els àmbits de la producció vegetal i la millora genètica vegetal, especialitzant-se en el cultiu del tomàquet.

Fill de Barcelona,és un apassionat de la millora genètica i l’agrodiversitat.

Els seus interessos principals se centren en els processos de domesticació i evolució de les plantes cultivades i la seva repercussió en la història de les societats i les seves gastronomies, així com en les sinergies entre territori, activitat agrària, biodiversitat i gestió dels recursos naturals, considerant la pagesia com l’eix central que en vertebra la relació. També en la millora genètica, tomàquet, horticultura, eficiència en l’ús dels recursos i agrobiodiversitat.

Tornar al llistat de ponents