Jordi Graells

L'atenció ciutadana, l'ofici més bell del món

Fill de Sabadell, és llicenciat en geografia humana i esperantista.

La seva experiència s’orienta a millorar la relació amb el ciutadà, creant un vincle directe i en xarxa, amb les eines que té a la mà (internet i les TIC) i amb una base molt sòlida com la gestió del coneixement.

Ha estat director general d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, impulsor i co creador de la política de dades obertes i transparència de la Generalitat, el programa Compartim i la Xarxa d’Innovació Pública.

El seu bloc (Graells bloc) va ser considerat “Millor blog personal de política, economia i societat’, en l’edició 2013 dels Premis Bloc Catalunya. També ha rebut el Premi Nadal Batle de la Universitat de les Illes Balears, sobre TIC, en la seva quarta edició 2002, amb l’obra Internet útil per a tothom.

Ha publicat diversos articles i monografies sobre com relacionar coneixement i innovació a les organitzacions. (Treballa diferent. Xarxes corporatives i comunitats professionals, INprenedors, experiències i reflexions sobre l’art de l’intraemprenentatge dins de les organitzacions, Internet útil per a tothom. Manual pràctic de coneixements bàsics perquè persones i organitzacions s’hi comuniquin amb èxit. Premi Nadal Batle 4a edició. Universitat de les Illes Balears, Administració, societat, llengua i Internet: Conèixer els serveis i recursos actuals d’Internet a partir d’un estudi sobre la presència de la llengua catalana a la Xarxa.(coautor amb Núria Vives i Leal)).

Fora de l’àmbit de l’Administració vaig impulsar tres iniciatives emprenedores: Sune (distribuïdora de productes d’energies renovables), Babel (serveis lingüístics) i Ballsalona (centre difusor i formatiu de balls de saló).

Tornar al llistat de ponents