Lluis de Gibert

Quan saltes per damunt la lluna, és gairebé com si volessis

Fill de Barcelona, des del febrer de 2022 viu a Vilafranca del Penedès. Zoòleg, esperantista i viquipedista.

Ha exercit com a professor de biologia a l'ensenyament públic secundari. En l'àmbit educatiu, ha estat impulsor de projectes d'atenció a la diversitat, coeducació, competència digital, treball col·laboratiu i immersió i suport lingüístic i ha treballat per la implementació del sistema operatiu GNU Linux als centres públics catalans.

És editor de Viquipèdia des de la primavera de 2006. Col·labora principalment en els projectes en català i en esperanto de l'enciclopèdia, així com en altres projectes germans, com ara, Wikidata o Wikimedia Commons. Com a voluntari, participa regularment en viquiprojectes i en l'organització de tallers i viquimaratons.

És soci de Wikimedia España i membre de Viquidones UPF, grup de treball que organitza tallers d'edició presencials a la Universitat Pompeu Fabra i que es va crear amb l'objectiu de minimitzar i corregir el biaix de gènere existent a Viquipèdia. Actualment és administrador de la Viquipèdia catalana.

Ha estat implicat en moviments assemblearis i veïnals i membre actiu del sindicalisme llibertari barceloní. Forma part del grup d'esperanto de l'Ateneu Llibertari de Gràcia, col·labora amb l'Associació Catalana d'Esperanto i és membre de la Sennacieca Asocio Tutmonda.

Tornar al llistat de ponents