Michael Boris Mandirola

Esperantista, federalista europeu, enginyer.

Fill de Novara (Piemont-Itàlia), va començar a aprendre l'Esperanto als 17 anys, inspirat per la idea d'una llengua comú per a reforçar el projecte europeu i també per a la facilitat i la regularitat de l'Esperanto.

Està involucrat en el moviment esperantista a nivell local, estatal i internacional. Entre les seves experiències, destaca l'activitat en TEJO, l'Organització Mundial de la Joventut Esperantista) com a membre del comitè (2006 - 2022), vicepresident (2011-2015) i president (2015-2017), membre de la junta de la secció italiana (2006-2017) i en l'actualitat en el comitè de la junta francesa (2019-2023). Com a responsable de relacions exteriors de TEJO, ha representat l'associació en organitzacions non-esperantistes com el Fòrum Europeu de la Joventut, va participar en el grup de treball que va definir les posicions de TEJO en 2011 i també en el grup que les reforma actualment.

Fora del moviment esperantista, es va graduar en enginyeria informàtica al Politecnico di Torino i a l'Alta Escola Politècnica, amb un Erasmus a la Universitat Politècnica de Catalunya. Professionalment, treballa a Tolosa de Llenguadoc en el sector aeronàutic en una empresa de consultoria. Milita també en la Joventut Europea Federalista en els ambits tolosà i francés i en els Verds francesos.

Parla italià, esperanto, català, castellà, francès, anglès i portuguès a més d'altres llengües a un nivell més elemental.

Tornar al llistat de ponents