M. Hble. Sr. Pere Aragonès i Garcia

Després del parèntesi imposat per la pandèmia que va impossibilitar celebrar el 29è Congrés Català d'Esperanto quuan tocava, finalment Castelldefels pren el relleu d'Àger i acull enguany una trobada que se celebra des de l'any 1910 als Països Catalans. Una cita ineludible per a desenes d'esperantistes d'arreu del país que compartiu amb encert que els drets lingüístics son un complement indissoluble dels drets humans, que la diversitat lingüística forma part de la diversitat cultural - que cal preservar - i que la comunicació és el millor mitjà per superar els prejudicis vers la cultura de la pau, tan i tan necessària sempre i arreu.

Els debats, els tallers i els cursos d'aquests dies, així com les vetllades culturals, permetran treballar la promoció de la llengua planificada més parlada del món. Una llengua completament desenvolupada que ha tingut amb l'ús de les noves tecnologies un nou impuls en el seu ús i coneixement, reforçant un idioma que va néixer per ser assumit com a segona llengua de la ciutadania i contribuir així a la resolució de conflictes mundials.

Per tot això, desitjo que aquest ambiciós esperit conciliador, delerós de compartir coneixements i recursos, sempre amb la complicitat del teixit social del país, impregni el congrés i projecti l'esperanto cap al futur.

Tornar al llistat de salutacions